Behan­de­lingen

Tand­heel­kunde en mondhygiëne

Tand­arts­prak­tijk Gebitszorg biedt diverse soorten behan­de­lingen aan op het gebied van tand­heel­kunde en mond­hy­giëne. Gebitszorg hanteert de tarieven van KNMT. U kunt de tarieven vinden op allesoverhetgebit.nl.

Angst voor de tandarts

Ook al bent u al 5, 10 of 20 jaar niet naar een tandarts geweest wegens angst, door een school­tand­arts, nare tandarts of mond­hygiëniste behan­de­ling of bent u uw volledige vertrouwen kwijt in behan­de­laars. Wij vinden het een uitdaging om u op weg te helpen en u over uw angst heen te helpen. Lees verder

Brug

Een brug wordt gemaakt ter vervan­ging van één of meer ontbre­kende tanden en/of kiezen en zit vast aan twee of meer pijlers. Een brug wordt gemaakt ter vervan­ging van één of meer ontbre­kende tanden en/of kiezen en zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn afge­slepen tanden of kiezen aan weers­zijden van de open ruimte van de ontbre­kende tand of kies.

Lees verder

Cariës

Cariës ofwel tand­be­derf is een aantas­ting van het tand­weefsel. Oude vullingen worden vervangen door een nieuwe witte vulling nadat de oude vulling en actief cariës weefsel volledig wordt uitgeboord.

Lees verder

Invisalign

Geniet elke dag van een stralende lach met Invisalign. Altijd al een mooi, recht gebit willen hebben, maar geen zin in ijzerwerk in uw mond? Dan is Invisalign de juiste behan­de­ling voor u!

Lees verder

Kinder­tandarts

Ook bij kinderen geldt: “Voorkomen is beter dan genezen.” Wij nemen de tijd om kinderen op hun gemak te stellen, maar ook om kinderen bewust te maken van hun tanden en het belang van goed poetsen. Lees verder

Kroon

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies past over een afge­slepen tand of kies. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspron­ke­lijke vorm weer terug. Lees verder

Mond­hy­giëne

“Voorkomen is beter dan genezen” is het motto van Tand­arts­prak­tijk Gebitszorg. Een gezond gebit begint bij een goede mond­hy­giëne. Het tijdig verwij­deren van tandsteen voorkomt o.a. cariës, tand­vlees­pro­blemen (gingivits), botaf­braak (paro­don­titis) en slechte adem.

Lees verder

Paro­don­titis

Paro­don­titis is een ontste­king in de tand­vlees­rand veroor­zaakt door bacteriën. Die bacteriën zitten in tandplak. Wanneer die niet verwij­derd wordt, kan de tandplak onder invloed van stoffen in het speeksel verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen. Hierop wordt weer een nieuw laagje plak gevormd etc.

Lees verder

Wortel­kanaal

Een wortelkanaal­behandeling wordt uitge­voerd wanneer er in het wortel­kanaal van een tand of kies een ontste­king is of dreigt te ontstaan. Door tand­be­derf, een lekkende vulling of door een harde klap op de tand of kies kan de inhoud van het wortel­kanaal gaan ontsteken. Dit is herken­baar aan een constante kloppende pijn in de kies, of een pijn­scheut door de kies schiet wanneer u iets eet of drinkt.

Lees verder